in

Onboard Vettel tijdens duel met Hamilton in GP Bahrein

Sebastian Vettel had na de start de beste papieren in handen, maar de Duister kon zijn leidende positie niet verzilveren. Eerst was er Charles Leclerc die een teamorder negeerde en Vettel passeerde en na de tweede serie pitstops ging Lewis Hamilton in de aanval.

In de 38e ronden plaatste Hamilton een aanval in bocht 4. Met DRS open ging de vijfvoudig wereldkampioen buitenom bij de Ferrari-coureur, liet voldoende ruimte voor zijn rivaal, in tegenstelling tot Sainz, en nam zo de tweede positie over. Tot overmaat van ramp verloor Sebastian Vettel bij het uit accelereren van de bocht de controle over de auto en spinde.

Met vier flat spots op zijn banden zat er voor Vettel niet anders op dan een extra stop maken. De vibraties waren zelfs zo erg dat na een paar bochten de voorvleugel het begaf en afbrak. De Duitser kwam uiteindelijk nog als vijfde over de finish en stak na afloop zijn hand in eigen boezem.

In de video hieronder rijden we onboard mee met Vettel tijdens het duel met Lewis Hamilton in de Grand Prix van Bahrein, waarbij we ook de boordradio horen. De Mercedes-coureur nam het na afloop nog wel op voor zijn rivaal, die veel kritiek kreeg. “Het is niet zo dat omdat je viervoudig wereldkampioen bent je geen slechte weekenden meer kan of mag hebben“, zei Hamilton onder andere.

Video: Onboard Vettel tijdens duel met Hamilton

Vettel vs Hamilton

Onboard Vettel tijdens duel met Hamilton in GP Bahrein

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *