in

Side by side: Verstappen vs Sainz in Bahrein

Voormalig Toro Rosso-teamgenoten Verstappen en Sainz kwamen in bocht vier met elkaar in aanraking tijdens de Grand Prix van Bahrein. De touché vond plaats nadat Sainz buitenom wilde gaan bij Verstappen, maar weinig ruimte liet voor de Red Bull-coureur. De Nederlander remde op zijn beurt erg laat en ging over de curbstones om zijn positie terug te winnen.

Het contact tussen de twee resulteerde in een lekke band voor Carlos Sainz, waardoor de Spanjaard terugviel naar de laatste positie. Dat Verstappen’s bolide geen schade opliep mag ook een klein wonder heten, gezien de impact. De wedstrijdleiding besloot na een onderzoek geen van de coureurs een straf te geven.

Omdat de onboard beelden van de touché niet op TV werden uitgezonden, heeft iemand ze van F1 TV gehaald en naast elkaar gezet. De reactie van Verstappen en Sainz na afloop van de Grand Prix kun je hier bekijken.

Video: Side by side: Verstappen vs Sainz in Bahrein

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen interview GP Bahrein

Verstappen: “We verdienden niet op het podium te staan”

Leclerc negeerde teamorder in GP Bahrein

Leclerc negeerde teamorder in GP Bahrein