in

Ook HKS heeft een 2JZ-aangedreven Toyota Supra Mk5 driftauto gebouwd

Je dacht toch niet dat de Toyota Supra Mk5 van Daigo Saito de enige 2JZ-aangedreven nieuwe Supra zou blijven, of wel? Inmiddels zijn er al drie exemplaren voorzien van de legendarische zes-in-lijn uit de vorige generatie Supra, en de meest recente swap komt op naam van HKS.

Het Japanse bedrijf, dat we eerder al onderdelen zagen testen voor de nieuwe Supra, heeft een driftauto gebouwd die tijdens het Goodwood Festival of Speed onthult zal worden. Daar zal de auto met coureur Nobuteru Taniguchi de beroemde hillclimb afleggen.

De setup is grotendeels gelijk aan de auto van Saito. De 2JZ-GTE heeft dezelfde 3,4-liter HKS stroker kit en een HKS GTIII-4R-turbo. Het vermogen ligt rond de 700 pk, genoeg om de Yokohama Advan A052-banden flink te laten roken.

De HKS Toyota Supra beschikt over Hipermax-dempers en heeft een widebody kit gekregen en een flinke achtervleugel. Hieronder zie je beelden van de shakedown.

Via: Car Throttle

Video: HKS 2JZ Toyota Supra Mk5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij de The Stig in de McLaren 600LT

Onboard bij The Stig in de McLaren 600LT

Gevleugelde Mazda RX-7 klokt Tsukuba in 55 sec

Gevleugelde Mazda RX-7 klokt Tsukuba in 55 sec