in

Patricio O’ward test McLaren MP4/5 op Laguna Seca

Arrow McLaren Indycar-coureur Pato O’Ward neemt dit weekend het stoeltje van Ricciardo over tijdens de eerste vrije op het Circuit in Austin. Het is niet de eerste keer dat de Mexicaan in een Formule 1-auto stapt, vorig jaar reed hij de Young Driver Test in Abu Dhabi en recentelijk reed hij nog in een andere McLaren. De MP4/5B van Senna uit 1990.

De kampioenswinnende auto beschikt over een atmosferische 3.49-liter Honda V10-motor met meer dan 700 pk en een redline van 13.500 tpm. De MP4/5B won in de Grand Prix’ van de VS, Monaco, Canada, Duitsland, België en Italië, en behaalde podiumfinishes in Brazilië, San Marino, Mexico, Frankrijk, Groot-Brittannië en Portugal. Een behoorlijk succesvolle raceauto dus.

Dankzij een helmcamera kunnen we meerijden met Pato in de klassieke McLaren. Het is indrukwekkend om te zien hoe snel O’Ward ermee overweg kan, aangezien dit zijn eerste keer in de handgeschakelde MP4/5B was.

Video: Patricio O’ward test McLaren MP4/5 op Laguna Seca

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Best of RallyLegend 2022

Best of RallyLegend 2022

eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland

Van Stokkum test de eerste Alfa Romeo GTAm in Nederland