in

Peperdure BMW 3.0 CSL en Ford Capri RS3100 vliegen in brand

De rivaliteit tussen de BMW 3.0 CSL en de Ford Capri RS3100 in het European Touring Car Championship zorgde in de jaren ’70 voor ongelooflijke duels op het circuit. Tijdens een historisch evenement op het circuit van Estoril ontmoette de oude kemphanen elkaar wederom en ditmaal ging het er heet aan toe.

Videobeelden tonen hoe de Capri RS3100 de pitstraat in komt rijden en veel te laat remt voor zijn box. De Ford klapt achterop de CSL Batmobile, waardoor de brandstoftank van de BMW scheurt en er een flinke hoeveelheid benzine lekt. De brandstof wordt al snel ontstoken door de hitte van de Ford-motor, waarna er een grote vlammenzee ontstaat.

Verschillende mensen in de pitstraat proberen de brand te blussen om de kostbare raceauto’s te redden. Zoals wel vaker ziet dat er een beetje klungelig in het begin en weet niemand exact wat hij moet doen. Tegen het einde van de video is de brand geblust, maar omdat er is geknipt in de opnames weten we niet hoe lang het duurde om de brand volledig te blussen.

Bekijk hieronder de twee video’s om te zien wat er allemaal afspeelde in de pitstraat van Circuit Estoril.

Video: Peperdure BMW 3.0 CSL en Ford Capri RS3100 vliegen in brand

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nismo R32 Skyline GT-R racet over de Berninapas

Nismo R32 Skyline GT-R racet over de Berninapas

Ferrari 488 Pista vlamt naar topsnelheid op de Autobahn

Ferrari 488 Pista vlamt naar topsnelheid op de Autobahn