in

Petrolicious – Sunoca Ferrari 512 M

De lijst met klassieke raceauto’s van Ferrari blijft maar groeien, na de 250 GTO, 312 PB en de 330 P4 richt Petrolicous haar camera’s nu op de 512 M.

De Ferrari 512 M was geen slechte auto maar pech en onbetrouwbaarheid zorgden ervoor dat de 512 M het de 917’s nooit lastig kon maken. Deze Sunoco Ferrari 512 M kwalificeerde zich op pole position voor de 24 uur van Daytona in 1971, maar werd tijdens de race geramd door de 911S van Charles Perry. De crew van Penske lapte de auto zo goed mogelijk op en zagen Donohue en Hobbs hun weg terug vechten naar een derde plaats.

Voor de 12 uur van Sebring kwalificeerde de Sunoco auto zich wederom op pole, maar tijdens het vierde uur van de race ramde Pedro Rodriguez opzettelijk zijn Porsche 917 tegen de 512 M. Donohue moest de pits in om de auto te laten repareren waardoor het team terug viel naar de zesde plaats.

Als je denkt dat de pech hier ophield voor de Sunuco Ferrari dan heb je het mis, tijdens de 24 uur van Le Mans moest de auto op zaterdagavond al aan de kant gezet worden met motorpech. Eenmaal terug in Amerika reed de auto nog de zes uur van Watkins Glen, Donohue ging aan de leiding toen een gebroken fusee na 45 minuten in de race een einde maakte aan de racecarrière van deze bijzondere auto. Gelukkig hebben we Petrolicious nog om ervoor te zorgen dat deze auto’s nooit vergeten worden.

Video: Petrolicious – Sunoca Ferrari 512 M

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 - Ocon kampioen maar Max steelt de show

Formule 3 – Ocon kampioen maar Max steelt de show

Deze Audi sleepklus gaat op hilarische wijze mis

Deze Audi sleepklus gaat op hilarische wijze mis