in

Petrolicious – Toyota Sports 800

Als je terugkijkt op Toyota’s sportwagen geschiedenis dan bewonderen we natuurlijk de Lexus LFA, de Supra, de MR2, de AE86, de Celica en de 2000GT. Maar als we verder teruggaan in de geschiedenis van de Japanse autofabrikant dan staat onderdaan de stamboom van sportauto’s de Sports 800, onder fans bekend als “Yota-Hachi.”

De Toyota Sports 800 is een vrij onbekende auto en dat is niet zo vreemd, hij werd alleen geproduceerd voor de Japanse markt. De 800 cc motor met dubbele carburateur leverde 45 pk maar dankzij het lage gewicht kon de Toyota een topsnelheid behalen van 160 km/h. Van de 3100 exemplaren werden er slechts 300 gebouwd met het stuur aan de linkerkant, je kunt je voorstellen dat Scott Sylvester daarom erg trots is op zijn exemplaar.

De zeldzaamheid, de geschiedenis, het ontwerp, YotaHachi’s verhaal heeft Scott gevangen en nooit meer los gelaten. In onderstaande video vertelt hij over zijn lichtgewicht sportauto, wederom prachtig vastgelegd door Petrolicious.

Video: Petrolicious – Toyota Sports 800

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Infrarood video van WRC-auto is te cool!

Warmtecamera filmt hoe heet een WRC-auto is

Alonso krijgt ongemakkelijk vraag over Button als teamgenoot

Alonso krijgt ongemakkelijk vraag over Button als teamgenoot