in

Pirelli geeft uitleg over de nieuwe banden in 2014

Ondanks  de snelle slijtage en de vele klapbanden in 2013, blijft Pirelli ook de komende drie jaar de F1-renstallen van banden voorzien. De enorme reglementswijzigingen voor het 2014 Formule 1 seizoen hebben ertoe geleid dat Pirelli voor het komende seizoen nieuwe banden heeft ontwikkeld.

Na de tweede Formule 1 test in Bahrein klaagde geen enkel team over de nieuwe Pirelli banden, wellicht omdat ze nog te veel andere problemen hebben maar het is toch een goed teken. De nieuwe banden zijn constanter en duurzamer, ondanks het enorme koppel van de nieuwe turbomotoren. Hierdoor zullen er minder marbles op de baan liggen en zijn de banden minder gevoelig voor blaren.

Volgens Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery zijn de banden niet te conservatief, in een interview met Auto Motor und Sport verklaarde hij: “Voor Bahrein zitten we tussen twee en drie stops per coureur, vorig jaar was dat nog tussen drie en vier stops.” In deze video ligt Pirelli de nieuwe banden voor 2014 kort toe.

Video: Pirelli geeft uitleg over de nieuwe banden in 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe Nissan GT-R Nismo GT500

De nieuwe Nissan GT-R Nismo GT500

Burnouts voor de hele familie met deze Minivan

Burnouts voor de hele familie met deze Minivan