in

Polestar zegt de Volvo C30 vaarwel

De productie van de Volvo C30 werd begin dit jaar gestopt, ondanks het feit dat de driedeurs hatchback pas sinds eind 2006 op de markt is. Het Zweedse powerhouse Polestar heeft jaren aan de Volvo C30 gewerkt en wil graag dat de wereld weet wat ze samen meegemaakt hebben, daarom hebben ze een kleine tribute video gemaakt van de Volvo C30 Polestar.

In de drie minuten en 28 seconden durende video zien we de samenwerking tussen Polestar en de C30, die stiekem best succesvol was. Men won in 2009 de drivers title in het Sweden Touring Car Championship en in 2010 won Polestar het constructeurskampioenschap. In 2011 nam Polestar Racing deel aan het WTCC met de C30 en scoorde het team de eerste punten voor Volvo in het World Touring Car Championship, met als beste resultaat een vierde plaats.

Daarnaast kwamen er diverse straatauto’s getuned door Polestar, waaronder de C30 Black R edition. De opvolger van de C30 is nog niet bekend gemaakt, waar zal Polestar dan mee gaan racen? De Volvo S60 Polestar?

Video: Polestar zegt de Volvo C30 vaarwel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Monteverdi High Speed 375 S

Jay Leno’s Garage – Monteverdi High Speed 375 S

Porsche 911 GT3 RS 4.0 op Nordschleife

Porsche 911 GT3 RS 4.0 op Nordschleife