in

Porsche 935 Review

Porsche heeft een hoop bijzondere raceauto’s, in Stuttgart staat een museum vol en af en toe licht Porsche een aantal museumschatten toe. Hoewel de raceauto’s in het museum bijzonder fraai zijn, zien we ze liever in actie op het circuit.

De Porsche 935 werd geïntroduceerd in 1976 en tot en met 1984 wist hij maar liefst 150 races te winnen. Porsche verkocht de 935 aan klanten die uitkwamen in het World Championship for Makes, IMSA GT Championship en in het Deutsche Rennsport Meisterschaft (DRM). De Porsche 935 won in 1979 de 24 Uren van Le Mans en andere belangrijke endurance races als Sebring, Daytona en de 1000 km van Nürburgring.

Onder dat bijzonder imposante uiterlijk ligt een 3.0-liter boxermotor, in latere jaren werd de iets grotere 3.2-liter motor gebruikt, en leverde afhankelijk van de turbodruk ergens tussen de 600 pk en 800 pk. Dit vermogen werd overgebracht naar de achterwielen via een handgeschakelde vierbak. De Porsche 935 woog slechts 1.025 kilo en had een topsnelheid rond de 350 kilometer per uur.

Gordon Robertson, Porsche’s Chief Driving Consultant, kruipt in onderstaande video achter het stuur van deze iconische raceauto en komt erachter hoe 760 pk voelt op het circuit.

Video: Porsche 935 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Tuned - AVI Corvette GT1

Tuned – AVI Corvette GT1

De opbouw van Albert Park Circuit

De opbouw van Albert Park Circuit