in

Porsche 992 GT2 RS Test Mule gespot op de ‘Ring

CarSpyMedia heeft een test mule gespot voor de Porsche 992 GT2 RS tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring. Wat we hier zien is het rollende chassis van een GT3 RS, maar uitgerust met de krachtbron voor de GT2 RS. Het gesis van de turbo’s is duidelijk hoorbaar in plaats van het atmosferische gejank.

Het is de eerste keer dat we een test mule zien voor de Porsche 992 GT2 RS die naar verwachting in 2026 op de markt zal komen. Verder is er nog niet heel veel bekend over de GT2 RS, maar naar verwachting ligt er een 4.0-liter biturbo zescilinder boxermotor in de kont en volgens geruchten zou de auto 1000 pk kunnen krijgen.

De vorige GT2 RS vestigde in 2017 het record voor snelste productieauto op de Nürburgring en in 2021 werd de rondetijd nog scherper gezet met behulp van een upgradekit van Manthey Performance. Als je bedenkt hoe ver de aerodynamica en ophanging van de 992 sindsdien zijn verbeterd, zou de 992 GT2 RS nog veel sneller moeten zijn en wellicht een aanval kunnen doen op het huidige Ring Record van de AMG One.

Video: Porsche 992 GT2 RS Test Mule gespot op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Duitser stuurt Bugatti Chiron Sport naar 412 kmh op Autobahn

Duitser stuurt Bugatti Chiron Sport naar 412 km/h op Autobahn

BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring

BMW M5 Touring laat zich zien op de Nürburgring