in

Review van de €650.000 Prodrive P25 Subaru Impreza

In 1997 bouwde Prodrive de eerste Subaru Impreza voor het WRC-tijdperk, dat in de plaats kwam voor de Groep A-auto’s in het World Rally Championship. Ter ere van de 25e verjaardag van de WRC97, waarmee Colin McRae, Piero Liatti en Kenneth Eriksson de constructeurstitel binnensleepte, heeft Prodrive een straatversie van een WRC Impreza geproduceerd.

Deze Subaru heet de P25 en vrijwel de gehele carrosserie van de P25 is gemaakt van koolstofvezel. In de lichtste uitvoering weegt hij slechts 1150 kg. De EJ25-motor is ook aanzienlijk geüpgraded en produceert nu 450 pk en 442 Nm koppel, wat een tijd van 0 naar 100 km/h betekent in minder dan drie seconden. De Sport Plus-modus met Anti-Lag zorgt voor een betere gasrespons en veel kabaal en knallen.

Verder is er een op maat gemaakte ophanging, een nieuw interieur van Callum Designs, AP Racing remmen, een hydraulische handrem en een Prodrive sequentiële zesversnellingsbak met spiraalvormige tandwielen. Deze wordt bediend door een enkele peddel die je naar je toe trekt om op te schakelen en wegduwt om terug te schakelen. Er is ook een fly-by-wire-koppeling die je helemaal niet hoeft aan te raken als je de spectaculaire launch control inschakelt.

Prodrive gaat slechts 25 P25’s produceren en elk exemplaar begint bij €650.000. Dat is een nogal beperkte oplage maar de prijs en het soort auto zorgt ervoor dat de P25 niet voor iedere geschikt is. Voor wie de Prodrive P25 wel geschikt is zoekt Henry Catchpole in deze review uit. Volgens de journalist is de Subaru enorm meeslepend en opwindend en dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe straatautotak van Prodrive.

Video: Prodrive P25 Subaru Impreza Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

BMW M3 Touring vs BMW M8

Politie beukt Renault Megane na spectaculaire achtervolging

Politie beukt Renault Megane van de weg na spectaculaire achtervolging