in

Rijtest van de nieuwe McLaren Artura

De McLaren Artura is niet de eerste hybride-auto van McLaren, maar wel de belangrijkste. Voortbouwend op wat het bedrijf leerde door de P1 en daarna de Speedtail te maken, is het de bedoeling dat de Artura het fundament zal worden van McLaren Automotive. De wereld raakt tenslotte steeds meer gewend aan het idee van elektrisch aangedreven modellen en dat is ook doorgedrongen in de luxe automarkt.

De eerste MP4-12C was 25.000 McLarens geleden, en elk model sindsdien is in feite nieuw, verbeterd of tegen een lagere prijs. Hoewel Woking zegt dat de Artura geen directe vervanging is voor de oude 570S, is het zeker een natuurlijke opvolger qua grootte en prijs. Wat betreft vermogen is de Artura een stuk krachtiger, die winst is te danken aan een geheel nieuwe 3.0-liter twin turbo V6-motor en een supercompacte elektrische axiale-aandrijfmotor, die samen 680 pk en 720 Nm produceren. Dankzij een accupakket van 7,4 kWh kan de McLaren tot 50 kilometer elektrisch rijden.

Het rijklaar gewicht van de McLaren Artura is onder de 1.500 kg gebleven en daardoor sprint de supercar in minder dan 3 seconden naar 100 kilometer per uur. De acceleratie naar 200 km/h rondt hij in 8,3 seconden af en na 21,5 tellen zit hij aan 300 km/h. De Nederlandse prijs van de McLaren Artura is 235.500 euro.

Video: Rijtest van de nieuwe McLaren Artura

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2022 - Grand Prix of Road America Highlights

IndyCar 2022 – Grand Prix of Road America Highlights

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot

Zeldzame Alfa Romeo Giulia TZ2 gespot