in

Rijtest van een handgeschakelde BMW M5 V10 Touring

BMW maakte in de loop van hun geschiedenis slechts twee M5 Touring, de E34 en de E61. Laatstgenoemde werd uitgerust met de bekende S85, 5.0-liter V10-motor gekoppeld aan een SMG-III 7-traps automaat met enkele koppeling. Die transmissie werd niet al te best ontvangen, maar een andere optie was er niet.

Nu zijn er genoeg bedrijven die de SMG-III vervangen door een fatsoenlijke handbak, maar gek genoeg hebben we dat alleen gezien bij andere modellen waarin de V10 geswapt is. Zoals deze E46 M3 V10, Z4 V10, 1M V10 en zo zijn er nog meer voorbeelden. Maar een E61 M5 V10 Touring met handbak, that’s a first.

In deze video test Matt Parker van Supercar Driver exact deze combinatie, beschikbaar gesteld door het Britse EverythingM3s. Deze stationwagen is natuurlijk een familieauto die niet per se bedoeld is om te hoeken en “dubbel klutsen” op een bochtige weg in Wales. Maar als de gelegenheid zich aandient, hoe rijdt de handgeschakelde M5 Touring dan?

Video: Rijtest van een handgeschakelde BMW M5 V10 Touring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Toyota Supra heeft een Twin Turbo V12 & AWD!

Deze Toyota Supra heeft een Twin Turbo V12 & AWD!

VW ID. Buzz

2022 Volkwagen ID. Buzz review