in

Rolls Royce Cullinan Overdose S krijgt 707 pk

In 2020 introduceerde Spofec, een lijn van Novitec, de Rolls Royce Cullinan Overdose. Ruim drie jaar later komen de Duitsers nu met een facelift van hun bodykit, genaamd Overdose S. Het is meer van hetzelfde, oftewel nog meer vermogen, nog agressievere bodykit en nog grotere velgen.

De 6,75-liter twin turbo V12-motor produceerde in de Overdose nog 685 pk, maar is nu nóg verder getuned naar 707 pk! Daarmee match hij de Aston Martin DBX 707 qua vermogen. Alles wat daarvoor nodig was is een aanpassing aan de ECU en een sportuitlaat zonder de remote controlled valve.

De bodykit is in grote lijnen hetzelfde gebleven, de voor- en achterbumper zijn iets gewijzigd en dit geeft de Cullinan volgens Novitec een nog extravaganter uiterlijk’. Als aanvulling op de nieuwe bodykit zijn er nieuw ontworpen SP3-velgen van Vossen, die we ook op de Phantom zagen en verkrijgbaar zijn in een diameter van 24 inch.

Alle Spofec Overdose S-onderdelen voor de Cullinan zijn nu te koop. Er staan geen prijzen vermeld op de website van Novitec, maar wie hoeft zich zorgen te maken over geld als je een Rolls-Royce SUV op de stoep hebt staan?

Video: Rolls Royce Cullinan Overdose S krijgt 707 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
St. Ursanne Hillclimb 2023 – Top 15

St. Ursanne Hillclimb 2023 – Top 15

Red Bull F1 vs MotoGP vs WRC vs WRX vs SuperVan

Red Bull F1 vs MotoGP vs WRC vs WRX vs SuperVan