in

Spofec geeft de Rolls-Royce Phantom 685 pk en 1.000 Nm koppel

De Spofec-divisie van Novitec heeft nieuwe upgrades onthuld voor de Rolls-Royce Phantom. We zagen eerder al hoe de Duitse tuner upgrades had ontwikkeld voor de Dawn en Cullinan, maar nu de ook voor de meeste luxe auto ter wereld.

De vrijwel geruisloze 6,75-liter twin turbo V12-motor heeft een N-Tronic-besturingsmodel gekregen waarmee aanpassingen gedaan worden aan de ontsteking, injectie en turbodruk. Hierdoor is het vermogen gestegen naar 685 pk en 1.010 Nm koppel, een dikke 100 pk en Newtonmeter erbij.

Met dit extra vermogen sprint de 2.560 kilogram zware Rolls in minder dan vijf seconden naar 100 kiometer per uur. Niemand koopt echter een Rolls-Royce voor zijn snelheid, het gaat om het comfort en de stijlvolle verschijning.

Spofec heeft het exterieur wat duisterder gemaakt, met een gewijzigde voor- en achterbumper, nieuwe side skirts, een kleine kofferbakspoiler en 24-inch Vossen SP3 wielen. De tuner heeft de Phantom Series II ook 2cm verlaagd, door een aangepaste besturingsmodule die samenwerkt met de luchtvering van de Rolls.

De aanpassingen van Spofec zijn misschien een beetje fout, maar stiekem heel erg lekker! Wat een dikke Rolls is dit geworden!

Video: Spofec geeft de Rolls-Royce Phantom 685 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gumball 3000 Nederland

Gumball 3000-deelnemers arriveren in Nederland

Gehuurde Mercedes GLE raast met 200 km:h over de A27

Gehuurde Mercedes GLE raast met 200 km/h over de A27