in

Saleen S7 meet 2280 pk op de rollenbank

Amerikaanse Muslce Cars doen het vaak goed in een rechte lijn, we hebben de Ford GT, de Viper, Mustang en Corvette natuurlijk. Zoals je in de video’s van de Mustang en Corvette kunt zien gaat het niet altijd goed maar het zijn auto’s die gemakkelijk te tunen zijn voor drag racing.

Met de komst van de 2000 pk sterke Nissan GT-R en Lamborghini’s Gallardo op de dragstrip moet de old school muscle car vaak het onderspit delven. Deze machines zijn zo snel, daar konden Amerikaanse straatauto’s tot nu toe niet aan tippen. Daar komt misschien verandering in.

Het Russische Total Race heeft een Saleen S7 onder handen genomen en achterin ligt nu een 10.2-liter V8 met twee turbo’s. Op de rollenbank meet de auto 2280 pk en 2300 Nm koppel, op de wielen. Deze Saleen S7 is vierwielaangedreven, weegt zo’n 1200 kilogram en zou binnenkort wel eens zijn debuut kunnen gaan maken op de dragstrip van Dragtimes.

Video: Saleen S7 meet 2280 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F1 V12’s

Ferrari F1 V12’s op Spa-Francochamps

Big Muscle - Dodge Coronet

Big Muscle – Dodge Coronet