in

Sebastien Loeb heeft zijn eerste FIA WRX evenement gewonnen

Negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb heeft zondag in Letland zijn allereerste overwinning in het FIA World RallyCross gepakt. Loeb is dit jaar bezig aan zijn eerste volledige seizoen met Peugeot in het WK Rallycross, nadat hij in 2014 en 2015 WTCC reed waarin hij 6 overwinningen boekte en beide jaren als derde eindigde in het kampioenschap.

Ondanks zijn ervaring achter het stuur van rallyauto’s is WRX toch weer iets heel anders, je racet niet tegen de klok maar tegen elkaar en dat vergt toch een andere tactiek. Loeb stond dit seizoen al driemaal op het podium maar een overwinning ontbrak nog in het WRX, tot afgelopen weekend.

Met 180 punten staat Loeb op een vijfde plaats in het klassement, dat aangevoerd wordt door Mattias Ekström in een Audi S1. Met nog twee rondes te gaan heeft Ekström in het kampioenschap een voorsprong van 27 punten. Hieronder zie je hoe Loeb naar een snaarstrakke overwinning reed in Letland.

Video: Latvia WRX Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

audi-r8

ESP helpt deze Audi R8 een handje in de regen

clarkson-hammond-may-doen-een-track-battle-met-een-quiz

Clarkson, Hammond & May doen een Track Battle met een Quiz