in

Sebastien Loeb gaat Rallycrossen met Peugeot!

Sebastien Loeb heeft een nieuwe uitdaging gevonden, de negenvoudig WRC-kampioen gaat namelijk rallycrossen met Peugeot!

De afgelopen twee jaar reed de Fransman in het WTCC, maar Citroën heeft het aantal auto’s voor 2016 teruggebracht van vier naar twee en nam daarbij afscheid van Loeb. De PSA-groep is gelukkig nog in genoeg andere motorsport-takken actief en dus zagen we Loeb afgelopen januari deelnemen aan de Dakar Rally met een Peugeot 2008 DKR. Voor het komende seizoen heeft de 42-jarige Fransman een contract getekend bij het Zweedse Team Peugeot-Hansen, dat afgelopen seizoen het constructeurskampioenschap wist te winnen.

De Peugeot 208 WRX heeft twee keer zoveel vermogen als de WRC-auto’s waarmee hij reed maar is ongetwijfeld op het lijf van de rallyster geschreven. Sebastien Loeb claimt nog veel te moeten leren aangezien de auto, strategie en manier van racen voor hem nieuw zijn. Wellicht is hij zijn gouden X Games medaille van 2012 alweer vergeten, toen won hij de Rallycross finale met overmacht in zijn DS3 XL.

Video: Sebastien Loeb gaat Rallycrossen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda RX-7

Midnight run in een Mazda RX-7

Bugatti Chiron

Een exclusieve blik op de Bugatti Chiron