in

Sky Sports analyseert startcrash van Grand Prix België

De start van de Grand Prix van België 2018 zorgde voor veel opschudding. Nico Hülkenberg knalde vol op Fernando Alonso, die vloog op zijn beurt over de Alfa Romeo van Charles Leclerc en raakte ook nog eens de achtervleugel van Daniel Ricciardo. Vervolgens tikte de Red Bull-coureur Kimi Räikkönen op zijn achterwiel en zodoende waren 5 coureurs na één bocht uitgeschakeld.

Hülkenberg gaf achteraf zijn fout meteen toe, hij remde te laat en de boel blokkeerde. Voor het veroorzaken van de startcrash krijgt de coureur drie strafpunten op zijn licentie en moet hij 10 plaatsen achteruit bij de Grand Prix van Monza. Nico kreeg overigens nog wel de volle laag van Fernando Alonso, die het onbegrijpelijk vond dat een coureur zo zijn rempunt kan missen. Alonso was in 2012 betrokken bij eenzelfde soort startcrash op Spa-Francorchamps.

In de video hieronder zien we de analyse van Sky Sports-analist Anthony Davidson. Hij gaf Hülkenberg het voordeel van de twijfel, maar dat was enkel omdat hij nog geen reactie van Nico had gezien. Verder een haarscherpe analyse.

Video: Sky Sports analyseert start van GP België

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Inhaalactie Max Verstappen Spa-Francorchamps

Inhaalmanoeuvres Max Verstappen op Spa + Interview Channel 4

Porsche-coureur passeert 13 auto's in 1 ronde

Valentin Hasse-Clot laat zien hoe je 13 auto’s inhaalt in eerste ronde