in

Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche op Monza

De twee grootste kanshebbers op de wereldtitel, Vettel en Hamilton, kwamen al in de eerste ronde van de Italiaanse Grand Prix met elkaar in aanraking. De Ferrari-coureur spinde en moest daardoor vanaf de laatste positie zijn weg naar voren vechten. Race-incident, oordeelden de stewards.

Sebastian Vettel was het echter niet eens met deze beslissing. Volgens de Duitser liet Lewis Hamilton totaal geen ruimte en kon hij onmogelijk de Mercedes ontwijken. “Jammer genoeg was ik degene die spinde, hetgeen best ironisch is. Maar het is niet anders”, jammer Vettel na afloop.

Lewis Hamilton was het op zijn beurt niet eens met de lezing van Vettel. Volgens de regerend wereldkampioen was er voldoende ruimte en onderstuurde Vettel tegen hem aan, waardoor hij zelf verantwoordelijk was voor zijn spin. Net als bij het incident tussen Bottas en Verstappen denk ik dat de stewards de juiste beslissing hebben genomen, geen schuldige gewoon een race-incident.

Vorig jaar had Mercedes een iets betere auto dan Ferrari, maar toen stond Hamilton slechts 3 punten voor op Vettel na de Italiaanse Grand Prix. Nu heeft Ferrari een betere auto en staat Hamilton 30 punten voor op Vettel. De fouten die Vettel maakt worden door Hamilton keihard afgestraft met overwinningen. Dat gebeurde vorig jaar ook toen Vettel zichzelf uitschakelde in Singapore en Hamilton zijn voorsprong van 3 naar 28 punten wist te vergroten.

Video: Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Sky Sports kijkt naar Verstappen vs Bottas + Interview

Sky Sports kijkt naar Verstappen vs Bottas + Interview

Honda NSX Evolutie

De Evolutie van de Honda NSX