in

Subaru Blikt ook terug op de 2004 WRX STI

Subaru is bezig met een reeks video’s over de geschiedenis van de Impreza, na de video over de Impreza 22B STI krijgen we nu de 2004 WRX STI voorgeschoteld. De inhoud van de viercilinder boxermotor werd vergroot van 2.2 liter naar 2.5-liter en er werd een grotere turbo geïnstalleerd. Dat gaf  de 2004 WRX STI een vermogen van 300 pk, 403 Nm koppel en een 0-tot-100 km/h tijd van slechts 4,6 seconden.

Het was eigenlijk een rallyauto voor de openbare weg,  uitgerust met Brembo remmen, BBS velgen, speciaal ontwikkelde Bridgestone Potenza RE070’s, een grote achtervleugel voor extra neerwaartse druk en een forse luchtinlaat op de motorkap voor de intercooler. De Impreza WRX STI werd een stuk stijver, had een centraal differentieel en koeling spray voor de intercooler, beide konden door de bestuurder handmatig bediend worden.

De nieuwe Impreza zorgde voor een nieuwe hoofdstuk in de strijd met de Lancer Evo om beste 4×4 uit Japan, waar ging jouw voorkeur naar uit?

Video: Subaru Blikt terug op de 2004 WRX STI

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

J-Turn maken met een Drag Racer - Niet Slim

J-Turn maken met een Drag Racer – Niet Slim

Gallardo vs GT-R, NSX-R, 911 Turbo en 911 GT3

Gallardo vs GT-R, NSX-R, 911 Turbo en 911 GT3