in

Supercar Blondie in de Audi Skysphere

Aangezien de Europese Unie heeft aangekondigd dat alle nieuwe auto’s in 2030 elektrisch moeten zijn, is het niet gek dat fabrikanten zich volledig storten op de ontwikkeling van EV’s. Audi neemt hierin het voortouw en onthulde in augustus drie concept cars die een vooruitblik geven op de toekomst van het bedrijf.

De populaire YouTubester Supercar Blondie werd onlangs uitgenodigd om de Audi Skysphere te bezichtigen. De concept car wordt aangedreven door een achteraan gemonteerde elektromotor met een vermogen van 624 pk. Op papier zou de Skysphere in iets minder dan 4,0 seconden van stilstand naar 96 km/h moeten kunnen accelereren. Helaas mocht Supercar Blondie niet het volledige potentieel van het prototype aanspreken.

Het meest spectaculaire kenmerk van Skysphere is de mogelijkheid om de wielbasis te veranderen. Actuatoren achter de vooras verplaatsen de volledige voorkant van de auto, waardoor de wielbasis met bijna 25,4 centimeter kan worden vergroot of verkleint. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, verdwijnen in GT-modus het stuur en de pedalen om een ruimere cabine te creëren.

Meer interessante features van deze concept car, zie je onderstaande video van Supercar Blondie.

Video: Supercar Blondie in de Audi Skysphere

Supercar Blondie in de Audi Skysphere

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.