in

Supercar Blondie in de Audi Skysphere

Aangezien de Europese Unie heeft aangekondigd dat alle nieuwe auto’s in 2030 elektrisch moeten zijn, is het niet gek dat fabrikanten zich volledig storten op de ontwikkeling van EV’s. Audi neemt hierin het voortouw en onthulde in augustus drie concept cars die een vooruitblik geven op de toekomst van het bedrijf.

De populaire YouTubester Supercar Blondie werd onlangs uitgenodigd om de Audi Skysphere te bezichtigen. De concept car wordt aangedreven door een achteraan gemonteerde elektromotor met een vermogen van 624 pk. Op papier zou de Skysphere in iets minder dan 4,0 seconden van stilstand naar 96 km/h moeten kunnen accelereren. Helaas mocht Supercar Blondie niet het volledige potentieel van het prototype aanspreken.

Het meest spectaculaire kenmerk van Skysphere is de mogelijkheid om de wielbasis te veranderen. Actuatoren achter de vooras verplaatsen de volledige voorkant van de auto, waardoor de wielbasis met bijna 25,4 centimeter kan worden vergroot of verkleint. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, verdwijnen in GT-modus het stuur en de pedalen om een ruimere cabine te creëren.

Meer interessante features van deze concept car, zie je onderstaande video van Supercar Blondie.

Video: Supercar Blondie in de Audi Skysphere

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Volkswagen Caddy TDI met 696.195 km

Klokje Rond – Volkswagen Caddy TDI met 696.195 km

Toyota Supra Mk4 met DCT Transmissie

Deze Toyota Supra heeft een DCT Transmissie