in

Tesla Model S Plaid Track Pack tikt 302 km/h aan op de ‘Ring

Dit jaar was er een strijd gaande om het EV Ring Record tussen Porsche en Tesla, maar het record werd uiteindelijk gekaapt door Rimac met de 1.914 pk sterke Nevera. Het lijkt er niet op dat Tesla voorlopig ook maar in de buurt komen van die rondetijd, 7:05.298 minuten, tenzij de Amerikaanse fabrikant eindelijk op de proppen komt met de tweede generatie Roadster die 6(!) jaar geleden werd aangekondigd.

Vooralsnog is de Model S Plaid Track Pack dus de snelste Tesla die je kunt kopen, maar het exemplaar dat Nürburgring-vlogger Misha Charoudin in deze video test is misschien nog wel sneller dan het exemplaar dat het record in juni ’23 neerzette. Dat komt omdat de eigenaar zijn Tesla een stuk lichter heeft gemaakt door de achterbank te verwijderen en Recaro Pole Position-kuipstoelen te monteren. Dat scheelt ongeveer 50 kg.

Ondanks de gewichtsbesparing is de Model S Plaid nog altijd een zware auto, zoals Misha merkt tijdens zijn touristenfahrt-rondje. Maar als de Tesla een recht stuk voor zich heeft dan schiet hij ervandoor, richting Schwedenkreuz wordt zelfs 302 km/h aangetikt! Dat is ongekend hard op dit stuk en daar krijgt zelfs een ervaren rot als Misha zweethandjes van. Check de beelden hieronder!

Video: Tesla Model S Plaid Track Pack op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar

Lamborghini Huracán Sterrato vs Porsche 911 Dakar

Bestelbus overtreedt meerdere verkeersregels op de A1

Bestelbus overtreedt meerdere verkeersregels op de A1