in

Testcoureur gaat voluit met nieuwe Porsche 992 Turbo

De afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe modellen gespot op de Nürburgring Nordschleife, waaronder de Aston Martin DBX, BMW M340i Touring en nieuwe Audi RS6. Vandaag zien we nog een prototype in actie op de Groene Hel, de nieuwe 992 Turbo bevindt zich namelijk in de laatste fase van zijn ontwikkeling.

De fabrikant uit Stuttgart gaf het nieuwe turbomodel er flink van langs op de Nordschleife en de testcoureur probeerde alles uit de auto te persen. De nieuwe 911 Turbo ziet er indrukwekkend snel en stabiel uit, al komt een groot deel op het conto van de bestuurder.

Onder de actieve spoiler aan de achterkant bevindt zich een verbeterde turbocharged zescilinder, waarvan wordt aangenomen dat deze rond 600 pk produceert. De Turbo S-versie zal naar verwachting een boost krijgen van ongeveer 40 pk en enkele kleine verbeteringen hebben ten opzichte van de “standaard” Turbo. Uiteraard zorgt vierwielaandrijving voor optimale tractie.

Video: Nieuwe Porsche 992 Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1.000 pk Hennessey Corvette ZR1 is een 9 sec car

1.000 pk Hennessey Corvette ZR1 is een 9 sec car

Golf R32 met 332.185 km op de teller

Klokje Rond – Golf R32 met 332.185 km op de teller