in

Top 10 Closest Finishes in IndyCar

De NASCAR Daytona 500 van afgelopen weekend kende de closest finish ooit, Denny Hamlin won met 0,01 seconden voorsprong op Martin Truex Jr. Wat ze bij NASCAR kunnen, kunnen wij beter moeten ze bij IndyCar gedacht hebben. Want de dag na de Daytona 500 stond er ineens heel toevallig een video op YouTube met de Top 10 Closest Finishes in IndyCar.

De nummer tien in deze video is met 0,0120 seconden al net zo close als de Daytona 500, het is moeilijk voor te stellen dat het verschil bij de negen die volgen nog kleiner is. Uiteraard leent oval racen zich veel meer voor dit soort close finishes dan bijvoorbeeld de circuits waar Formule 1 op rijdt, maar dat doet er niets aan af.

Zie hieronder hoe ze met ruim 350 km/h, wiel aan wiel, op de finish afstormen en hoe onvoorstelbaar klein het verschil soms is.

Video: Top 10 Closest Finishes in IndyCar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula 1 2016 - Barcelona test 2

Formule 1 2016 – Barcelona Test 2 Highlights

McLaren 570GT

De McLaren 570GT is comfortabeler en heeft meer bagageruimte