in

Top Gear Season 22 Episode 8

Het einde van een tijdperk dat is Top Gear Season 22 Episode 8, meer dan tien jaar vermaakte Top Gear ons op de zondagavond met hun razend populaire show. Zelfs niet autoliefhebbers schoven aan om de avonturen van Jeremy, James en Richard te volgen want vermaak stond op de eerste plaats, auto’s kwamen bij Top Gear op een goede tweede plek.

Na 22 seizoen vond de BBC het tijd om afscheid te nemen van Jeremy Clarkson, de maat was vol. Dat was hun goed recht na het beroemde ‘fracas incident’ tussen de presentator en producer Oisin Tymon, maar de show had daar ook moeten eindigen. Het format nieuw leven inblazen met een nieuwe presentator, en een auditie uitschrijven voor twee nieuwe co-hosts zal nooit werken want Top Gear is Clarkson, Hammond en May! De nieuwe variant van Top Gear zal in 2016 verschijnen, terwijl het beroemde trio waarschijnlijk voor Netflix een nieuwe autoshow gaat maken.

Top Gear Season 22 Episode 8 is een special van 75 minuten waarin de twee resterende afleveringen zijn verwerkt. Clarkson heeft de voice-over ingesproken terwijl James May en Richard Hammond de rest van de uitzending aan elkaar praten, maar niet in de gebruikelijke Top Gear-studio met publiek.
In het eerste item gaan de drie heren op road trip door Groot-Brittannië met een Fiat 124 Spider, een MGB GT en een Peugeot 304 cabriolet. In de tweede challenge krijgen ze de opdracht om voor 250 pond een SUV te kopen. Clarkson koopt een Opel Frontera, Hammond een Jeep Cherokee en May gaat voor een Mitsubishi Shogun Pinin.

Dit is niet het einde wat uitvoerend producent Andy Wilman voor ogen had maar ongewild zal dit toch de best bekeken aflevering ooit worden van Top Gear. Je ziet de gehele uitzending hieronder, hier de rest van het seizoen en hier een aantal specials.

Video: Top Gear Season 22 Episode 8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

IndyCar 2015 - Adembenemend Spektakel in Fontana

IndyCar 2015 – Adembenemend Spektakel in Fontana

WTCC 2015 - Paul Ricard Highlights

WTCC 2015 – Paul Ricard Highlights