in

Top Gear Season 27 Episode 3

In de derde aflevering van Top Gear Season 27 stelt Paddy dat hij de ideale gezinsauto heeft gevonden. Nee, het is geen Volvo stationwagen of een Japanse SUV maar een Daimler-lijkwagen. Om Chris en Freddie te overtuigen van zijn 1.300 pond kostende aankoop, neemt Paddy het in de lijkwagen op tegen de populairste gezinsauto’s in Groot-Brittannië. Uiteraard staan er een reeks challenges op het programma om de praktische kant van de lijkwagen te testen.

Verderop in het programma wordt Chris Harris weer losgelaten op het testcircuit. Ditmaal neemt hij plaats in de Dallara Stradale, een straatauto die op het circuit thuishoort. De Stradale heeft geen dak, geen deuren, geen radio en geen enkele vorm van comfort. De monocoque en de gehele carrosserie zijn gemaakt van carbon fiber waardoor de Stradale slechts 855 kilo weegt. De motor is een 2,3-liter EcoBoost van Ford, getuned naar 400 pk.

Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 280 km/h. Indrukwekkender is de hoeveelheid downforce die de Dallara produceert, 820 kg! Kan de Dallara Stradale het baanrecord van de Ferrari 488 Pista verbreken? Je ziet het hieronder in een nieuwe aflevering van Top Gear!

Video: Top Gear Season 27 Episode 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F12 crasht op Chinese snelweg

Ferrari F12 crasht op Chinese snelweg

toyota-ch-r-rowen-tuning

Tuner Rowen geeft de Toyota C-HR ‘all show and no go’