in

Top Gear Season 28 Episode 5

In de meest recente aflevering van Top Gear Season 28 proberen Freddie Flintoff, Paddy McGuinness en Chris Harris te ontdekken wat de beste sportwagen is van dit moment. Zoals verwacht verschijnt Chris in een Porsche 911 Carrera S, Freddie kiest voor een Aston Martin V8 Vanquish en Paddy komt met Ferrari Portofino aanzetten, ook al is dat een convertible GT en geen sportauto.

Vervolgens zien we Chris Harris de elektrische Volkswagen ID.R besturen. De ID.R is gemaakt om zo snel mogelijk te gaan en records te verbreken, dat deed hij op Pikes Peak, Nordschleife, Goodwood en Tianmen Mountain dus we kunnen wel stellen dat de raceauto een succes is.

De ID.R gaat van 0-100 km/h in 2 seconden en van 0-200 km/h in 5 seconden. Om te laten zien hoe snel de ID.R daadwerkelijk is, neemt Chris het op tegen een McLaren 720S, een van de snelste supercars ter wereld. Toch is rechte lijn snelheid niet het sterkste punt van de Volkswagen, dat is namelijk het bochtwerk. Dankzij het aerodynamisch pakket beschikt de ID.R over meer dan 1000 kg aan downforce.

Tot slot zien we Youtuber KSI nog in de reasonably fast car. De weersomstandigheden zijn verschrikkelijk dus een snelle tijd zat er niet in.

Video: Top Gear Season 28 Episode 5

Top Gear Season 28 Episode 5

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *