in

Volkswagen ID.R record run Tianmen Mountain

Begin september nam Volkswagen de ID.R mee naar Tianmen Mountain in China voor een recordpoging. De 99 bochten tellende bergpas moest door Romain Dumas in minder dan 9 minuten en 51 seconden afgelegd worden om het record te verbreken. Dat dit ging lukken was op voorhand al duidelijk, aangezien het bestaande record in handen was van een Range Rover SVR.

Dumas wist de Tianmen bergpas in 7:38.58 minuten af te ronden, ruim twee minuten sneller dan het oude record. De Fransman heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met records op zijn naam staan in de Volkswagen ID.R. Eerder zegevierde hij al op Pikes Peak, Goodwood en de Nordschleife.

Hoewel het record op Tianmen Mountain begin september al werd verbroken, heeft Volkswagen nu pas een video vrijgegeven. Er werd een topsnelheid van 218 km/h behaald door Dumas op de krappe bergpas, verder lijkt het een vrij oncomfortabele rit!

Video: Volkswagen ID.R record run Tianmen Mountain

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW X4M vs AMG G63 vs Cayenne Turbo vs Bowler Bulldog V8

BMW X4M vs AMG G63 vs Cayenne Turbo vs Bowler Bulldog V8

jeep-grand-cherokee-srt8-Ferrada

1.200 pk Jeep Trackhawk schreeuwt om aandacht