in

Toyota Hilux met Twin-Turbo V12 is een bijzonder bakkie

Pick-up trucks zijn erg populair in Zuid-Afrika en worden ook wel ‘bakkies’ genoemd. Het best verkochte voertuig van Zuid-Afrika is de Toyota Hilux en zoals we vaker hebben gezien wordt er regelmatig een andere motor in geswapt.

De meeste bekende Hilux van Zuid-Afrika is dit exemplaar met een 6.2 V8 van AMG, maar FatBoy Fab Works heeft een nog extremere Hilux gemaakt die ongetwijfeld heel wat aandacht trekt na deze video. Francois Fritz, de eigenaar van de tuningshop, besloot namelijk dat de grootste Toyota-krachtbron ooit gemaakt erin gelepeld moest worden, de 5,0-liter V12 van de Toyota Century.

De twaalfcilinder van de Century is in standaardvorm niet echt krachtig, met slechts 276 pk en 481 Nm koppel. Echter, dankzij twee Garrett GT35-turbochargers en gesmede zuigers levert de 5.0 V12 nu 563 pk en 970 Nm koppel. De enorme motor is nu nog gekoppeld aan een viertraps automaat, maar een handgeschakelde zesbak staat op de planning.

Video: Toyota Hilux met Twin-Turbo V12 is een bijzonder bakkie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Volvo V70 2.4 met 501.763 km

Klokje Rond – Volvo V70 2.4 met 501.763 km

inhalen via het verkeerde sorteervak

Inhalen via het verkeerde sorteervak kost een setje velgen