in

Valtteri Bottas 3.0 is er klaar voor!

Valtteri Bottas moest na een matig seizoen in 2018 opzoek naar nieuwe energie. De Fin bracht de winter door met wat soul searching, trainde harder dan ooit en liet een baard staan.

Na zijn afgetekende overwinning tijdens de openingsrace in Melbourne, waar hij teamgenoot Hamilton op meer dan 20 seconden reed, sprak de pers over Bottas 2.0. In China pakte hij zijn eerste pole van drie stuks op rij en ook in Baku was de zege voor de Fin.

Tot aan de Grand Prix van Spanje ging Bottas aan de leiding van het kampioenschap, maar Hamilton reageerde ijzersterk op de 2.0-versie van zijn teamgenoot en behaalde vier overwinningen op rij.

Uiteindelijk zou Valtteri nog de Grand Prix’ van Japan en de Verenigde Staten winnen, maar werd over het gehele seizoen met 87 punten verslagen door zijn teamgenoot. Die z’n zesde wereldtitel behaalde.

Als tweede coureur is de Fin een betrouwbare kracht voor Mercedes, dusdanig dat Wolff protegé Esteban Ocon naar Renault liet vertrekken. Wil Bottas toch een gooi doen naar de wereldtitel, dan zal de 3.0-versie beter dan ooit moeten zijn.

Video: Valtteri Bottas 3.0 is er klaar voor!

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Valtteri Bottas 3.0 is er klaar voor!

Reageer op deze video