in

Vettel noemt Hamilton de grootste coureur van deze generatie

Sebastian Vettel behaalde in Turkije zijn eerste podium van het seizoen. De Ferrari SF1000 is een lastige auto voor de Duitser en de viervoudig wereldkampioen is niet in staat om teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. Dat deed hij op Istanbul Park wel, doordat Leclerc zich verremde in de allerlaatste ronde.

De derde plaats van Vettel was het eerste podium voor de vertrekkend Ferrari-coureur sinds Mexico 2019. In plaats van dit direct met zijn team te vieren, ging Sebastian eerst naar Lewis Hamilton om hem te feliciteren met zijn zevende wereldtitel. “We’re witnessing you making history”, zei de Duitser tegen de Brit.

Hamilton en Vettel hebben nu 10 van de laatste 11 kampioenschappen onder elkaar verdeeld. In de persconferentie na afloop roemde Sebastian Vettel zijn voormalig concurrent en noemde hem de grootste coureur van deze generatie. “I think today’s the best proof ….. it wasn’t his race to win, and he still won it.”

De twee coureurs hebben in het verleden wat aanvaringen gehad op het circuit, maar Vettel en Hamilton hebben altijd veel respect gehad voor elkaar.

Video: Vettel noemt Hamilton grootste coureur van deze generatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

Lewis Hamilton blikt terug op seizoen en 7e titel

900 pk Mini Cooper

Deze 900 pk sterke Mini Cooper is een 8 second car