in

Vettel test Shield tijdens FP1 op Silverstone + Interview

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Silverstone reed Sebastian Vettel met de ‘Shield’ op zijn Ferrari SF70H.

Ondanks het plan van Ferrari om er gehele run mee te rijden, besloot de viervoudig wereldkampioen al na één ronde dat het genoeg was en stuurde zijn bolide de pits in. Dit ‘Shield’ is een nieuw prototype wat de FIA wil gaan testen nadat eerdere test met de ‘Halo‘ geen succes bleken. Het is afgeleid van het ‘Aeroscreen‘ wat vorig jaar getest werd door Red Bull Racing.

Vettel verklaarde tegenover Sky Sports dat het zicht niet erg goed was en dat hij er duizelig van werd. Ook zou de luchtstroom op de rechte stukken ervoor zorgen dat zijn helm naar beneden gedrukt werd. Andere teams zullen komende maanden ook gaan testen met Shield, wellicht in aangepast vorm na de feedback van Vettel.

Video: Vettel test Shield tijdens FP1 op Silverstone

Interview Vettel

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar-E-Pace

Jaguar E-Pace debuteert met een Barrel Roll

CLK GTR Roadster

Stukje crossen met een Mercedes CLK GTR Roadster