in

Volkswagen Golf GTI TCR vs Renault Megane RS Trophy

Renault weet als geen ander hoe ze een snelle hatchback moeten bouwen. De Franse fabrikant heeft meerdere keren het FWD Nürburgring Record in bezit gehad en heeft het prestigieuze record nu weer in handen met de nieuwe Megane RS Trophy-R.

In deze video vergelijkt EVO TV de 300 pk sterke Megane RS Trophy met de Volkswagen Golf GTI TCR. Op papier komt de Duitse hot hatch vrij dicht in de buurt bij de Renault. De 2.0-liter turbomotor produceert 290 pk en dankzij de zeventraps DSG-transmissie is de VW één tiende sneller naar honderd kilometer per uur.

De Franse hatchback heeft weliswaar nog een handgeschakelde zesbak, maar beschikt wel over vierwielsturing en is daardoor messcherp in de bochten. Op de weegschaal is de Renault ook iets in het voordeel, met 1.419 kg ten opzichte van 1.430 kg voor de Golf.

Op het Evo prachtige circuit van Anglesey zet Steve Sutcliffe met beide hot hatches een rondetijd neer om te zien welke het snelste is op het circuit.

Video: Volkswagen Golf GTI TCR vs Renault Megane RS Trophy

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Palanga 1000 km Litouwen

Tijdens de Palanga 1000 km wordt er getankt bij een benzinestation

Straatlegale McLaren P1 GTR is nogal luid op de Autobahn

Straatlegale McLaren P1 GTR is nogal luid op de Autobahn