in

Waarom Alonso zich niet wist te kwalificeren voor de 2019 Indy 500

Na een ongelooflijk moeilijke week met betrouwbaarheidsproblemen en een crash, wist Fernando Alonso zich niet bij de snelste 30 coureurs te kwalificeren tijdens de kwalificatie. De Spanjaard kreeg tijdens ‘Bump Day’ op zondagmiddag nog één kans, daarin moest hij het opnemen tegen vijf andere coureurs en bij de snelste drie eindigen.

Alle zes coureurs kregen slechts één run van vier ronden om zich alsnog te kwalificeren voor de Indy 500. Ondanks een solide en consistente run eindigde Alonso als vierde, en mist daardoor de 2019 Indy 500. Naast Alonso waren ook Max Chilton en Patricio O’Ward niet snel genoeg, opvallend genoeg rijden alle drie de coureurs in een auto van Carlin Motorsport.

Twee jaar geleden wist Fernando zich nog als vijfde te kwalificeren, maar dat was in een auto van het topteam Andretti Autosport. Dit jaar wilde McLaren het zelf doen, met ondersteuning van Carlin Motorsport. De auto werd door McLaren opgebouwd en op het circuit werkten er engineers van Carlin en McLaren aan de auto. Deze beslissing is achteraf gezien rampzalig geweest, McLaren heeft niet de kennis in huis om een IndyCar te runnen en Carlin Motorsport is ook pas één jaar actief in IndyCar.

Alonso jaagt op een overwinning in de Indy 500 om zo de tweede coureur in de geschiedenis te worden, samen met Graham Hill, die de Triple Crown of Motorsport heeft gewonnen. Dit omvat de Indy 500, de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans. Het lijkt erop dat hij nog een jaar moet wachten…

Video: Waarom Alonso zich niet wist te kwalificeren

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Boom raakt Pickup Truck na blikseminslag

Boom raakt Pickup Truck na blikseminslag

F1 2019 Game

F1 2019 Game ziet er fantastisch uit