in

WRC 2014 – Rally Mexico Highlights

Het FIA World Rally Championship is alweer aanbeland bij de derde ronde van het seizoen, Rally Mexico 2014. Na twee rally’s in de sneeuw, Monte-Carlo en Zweden, zien we de WRC auto’s nu voor het eerst in droge en dorre omstandigheden.

Maar liefst 22 special stages staan er te wachten op de equipes komend weekend in Mexico. Gravel, hitte en stof staan er op het programma en het Volkswagen Motorsport Team lijkt wederom de grote favoriet voor de eindzege. In Monte-Carlo wist Sebastien Ogier de rally te winnen en het leek erop dat hij dit kunstje zou gaan herhalen in Zweden, totdat hij in een greppel belandde. Daardoor verloor hij kostbare minuten en ging teamgenoot Jari-Matti Latvala er vandoor met de zege en de leiding in het WRC klassement.

Dit is de 27e editie van Rally Mexico en de laatste zeven keer stond er een Sebastien op het hoogste treetje, vorig jaar Ogier en zes maal daarvoor Loeb. Wie stuurt er zijn 1.6-liter, viercilinder turbo met 320 pk naar de overwinning? Bekijk de highlights hier beneden voor het resultaat. Highlights van Rally Mexico 2014 zullen hier geüpdate worden dus blijf deze post volgen voor nieuwe video’s.

Rally Mexico 2014 Shakedown

Highlight stages 1-5

Highlights stages 6-11

Highlights stages 12-13

Highlight stages 14-18

Highlights stages 19-22

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Achter de schermen bij McLaren: de MP4-29 in action

Achter de schermen bij McLaren: de MP4-29 in actie

LaFerrari vs Ferrari Enzo Rev Battle

LaFerrari vs Ferrari Enzo Rev Battle