in

WTCC 2014 – Suzuka Highlights en Titel voor Lopez

Voorafgaand aan het WTTC seizoen waren de verwachtingen hoog gespannen voor Citroën. De Franse fabrikant had verreweg de meeste kilometers getest en zette in haar debuutseizoen gelijk drie auto’s in. Eén voor regerend kampioen Yvan Muller, één voor negenvoudig WRC-kampioen Sebastien Loeb en één voor debutant Jose-Maria Lopez. Zoals verwacht werd Citroën kampioen bij de constructeurs, maar niemand had verwacht dat de Argentijn Jose-Maria Lopez de titel zou wegkapen voor de twee Fransmannen.

Lopez wist de eerste race op Suzuka te winnen, het was zijn achtste zege van het seizoen en hij behaalde hierdoor meer dan voldoende punten om de wereldtitel veilig te stellen. Tweede werd Tom Chilton, teamgenoot van Coronel, en derde Sebastien Loeb. Tom Coronel kwam als zevende over de eindstreep en had naar eigen zeggen een saaie race en problemen met de setup. De focus lag echter vooral op race twee, waarin hij van een derde startplek mocht vertrekken.

Tom Coronel presteert altijd goed in Japan, hij won er in 2008, 2011 en 2013. Een overwinning had hij niet verwacht, maar als je van de derde plek vertrekt moet er toch een podiumfinish inzitten. Bij de start gaat polesitter Tarquini aan kop voor Borkovic en Michelisz, de Hongaar heeft de derde plaats van Coronel overgenomen. Dat is ook gelijk de einduitslag van de top 4, Coronel kan niet aandringen bij de mannen voor hem en moet alle zeilen bijzetten om een armada aan Citroën’s van zich af te vechten. Honda behaalt een fraaie overwinning op haar thuiscircuit maar voor Coronel is het weekend toch uitgelopen op een teleurstelling.

Video: WTCC 2014 – Suzuka Highlights en Titel voor Lopez

Qualifying highlights Tom Coronel

Race Highlights Tom Coronel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Rally de Espana 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Spain Highlights

ABT Audi RS6-R Krijgt 730 pk

ABT Audi RS6-R Krijgt 730 pk