in

Zes Tesla’s in een dragrace

Zes Tesla's in een dragrace

Altijd willen we weten welke Tesla het snelste is, dat kan want we hebben nu ZES Tesla’s in een dragrace-opstelling.

We hebben elke prestatieversie van de Model S en Model X in handen. Van de P100D tot de Plaid: dit zijn de zes snelste Tesla’s die er te koop zijn. De vraag is: hoe verschillend zijn hun prestaties?

Laten we beginnen met hoe ze zich op papier verhouden. De Model S P100D wordt geleverd met dubbele motoren die samen 671 pk en 950 Nm koppel produceren. Hij laat de weegschaal op ongeveer 2.100 kg uitkomen. Wat de Model X P100D betreft: de twee motoren zijn samen goed voor 534 pk en 755 Nm, en hij is een stuk zwaarder dan de Model S, met een gewicht van ongeveer 2.500 kg.

Dan hebben we de Ravens. Beide worden geleverd met dubbele motoren, en zowel de Model S als de Model X produceren 778 pk en 1.140 Nm. Terwijl de Model S 2.255 kg weegt, komt de Model X uit op 2.552 kg.

Dan hebben we eindelijk de Plaids. Beide auto’s zijn voorzien van ti-motoren en produceren beide 1.020 pk en 1.420 Nm. Maar net als de Raven, terwijl de Model S 2.190 kg weegt, is de Model X een stuk zwaarder, namelijk 2.464 kg.

Het is dus geen verrassing wie de favoriet is, maar hoe verschillend zullen de prestaties van deze auto’s zijn? Er is maar één manier om daar achter te komen… LET’S RACE!

Video: ZES Tesla’s in een dragrace-opstelling

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Dit is de nieuwe Porsche Taycan Turbo GT

Dit is de nieuwe Porsche Taycan Turbo GT

Hoe snel is Max in China met hulp van Gianpiero

Hoe snel is Max Verstappen in China