in

Zie hoe de nieuwe Volvo S60 en V60 presteren in een crashtest

De vorige week geïntroduceerde 2019 Volvo S60 behoort volgens de Zweedse fabrikant tot de veiligste auto’s ooit gemaakt. Om zo’n uitspraak te durven doen moet je als fabrikant wel heel zeker zijn van je zaak en dat is Volvo, want in hun Safety Centre voert men ieder jaar meer dan 300 crashtests uit en duizenden computersimulaties.

Recentelijk heeft Volvo twee crashtest video’s vrijgegeven van de nieuwe S60 en V60. In de eerste video zien we hoe de S60 met 88 km/h van achteren geraakt wordt met een overlap van 77%. In de tweede video zien we hoe de nieuwe V60 presteert in de small overlap test met een snelheid van 64 km/h.

Het is in beide gevallen geen prettige situatie om je in te bevinden, maar als het gebeurt zit je in de nieuwe Volvo’s het veiligst. Daar kan deze Volvo-bestuurder over meepraten na zijn frontale crash.

Video: Volvo S60 en V60 crashtest

2019 Volvo V60

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max en Daniel op de passagiersstoel

Max en Daniel nemen plaats op de passagiersstoel

Powerslide-Lover-op-de-Giaupas

Powerslide Lover in een LaFerrari Aperta op de Giaupas