in

1.600 pk sterke Bugatti Centodieci gespot

Vraag aan Bugatti hoeveel uitvoeringen ze kunnen maken op basis van de Chiron en het antwoord is waarschijnlijk: oneindig veel. Naast de normale Chiron is er namelijk de Chiron Super Sport, de Divo, de Pur Sport, de La Voiture Noire en binnenkort wordt de Centodieci gepresenteerd.

De Centodieci is wederom een limited-edition versie van de Chiron met een op maat gemaakte carrosserie, geïnspireerd op de EB110. Aan de voorkant zien we een kleinere hoefijzervormige grille, een splitter en horizontale lamellen op de bumper als eerbetoon aan de EB110. Andere verwijzingen naar de Bugatti uit de jaren ’90 zijn de vaste achtervleugel, de luchtinlaat voor de achterwielen en vijf ronde luchtroosters aan de zijkant.

De Centodieci moet Bugatti’s krachtigste hypercar tot nu toe worden want de 8.0-liter quad-turbo W16-motor moet 1.600 pk gaan produceren. De productie is gelimiteerd tot een oplage van slechts tien exemplaren, allemaal verkocht voor $9 miljoen per stuk. Geen wonder dat Bugatti zoveel verschillende uitvoeringen maakt, het is lekker harken op deze manier. Het chassis en de aandrijflijn hoeven tenslotte niet opnieuw ontwikkeld te worden. Andere carrosserie erop, beetje finetunen en klaar!

De eerste Bugatti Centodieci zal naar verwachting begin 2022 geleverd worden. Rijdende beelden zijn er inmiddels al want één van de exemplaren werd gespot op de Nürburgring.

Video: 1.600 pk sterke Bugatti Centodieci gespot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 765LT met Novitec-uitlaat brult en knalt erop los

Novitec McLaren 765LT doet 0-200 km/h in 6 seconden!

Porsche houdt Mercedes tegen

Porsche houdt sneaky Mercedes-bestuurder tegen