in

12H Bathurst 2020 Highlights

Een week na de 24 uur van Daytona stond de tweede endurance race van het seizoen alweer op het programma. In de 12 uur van Bathurst streden 34 bolides op het prachtige circuit van Mount Panorama om de overwinning.

De race begon in het donker om 05:45 voor meer dan 300 ronden racen op het 6,2 kilometer lange circuit. De Porsche 911 GT3 R van Absolute Racing voerde het veld aan, dezelfde positie waar het vorig jaar was gefinisht. Dit jaar ging de overwinning echter niet naar Porsche maar naar Bentley, met de #7 Continental GT3 van Jules Gounon, Maxime Soulet en Jordan Pepper.

Veel teams hadden last van klapbanden rechts achter, zo ook de winnende Bentley maar desondanks werd er een nieuw afstandsrecord gereden met 314 ronden. De McLaren 720S GT3 van Ben Barnicoat, Alvaro Parente en Tom Blomqvist kwam als derde over de streep maar eindigde op de tweede plaats, omdat de #999 Mercedes-AMG GT3 van Felipe Fraga, Maximilian Buhk en Raffaele Marciello een tijdstraf van 30 seconden kreeg opgelegd omdat de motor bij de laatste pitstop niet was uitgeschakeld. Hierdoor mochten ook Shane van Gisbergen, Jamie Whincup en Maximilian Götz naar het podium die de Triple Eight Mercedes bestuurden.

Yelmer Buurman was de best geklasseerde Nederlander in de 12 uur van Bathurst. Samen met teamgenoten Luca Stolz en Maro Engel eindigde hij als vijfde. Renger van der Zande, één week eerder nog winnaar in Daytona, viel uit met de Honda NSX GT3. De 20-jarige Bathurst-debutant Olivier Hart finishte als 14e algemeen en derde in de Silver Cup. Danny van Dongen pakte de overwinning in de GT4-klasse.

Uitgebreide highlights van de 12 uur van Bathurst zie je hieronder.

Video: 12H Bathurst 2020 Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 993 RWB RACE Review

DOM'S CHARGER FROM TF & TF

Het verhaal achter Dom’s Dodge Charger