in

2018 Formule 1-auto’s in actie op Circuit Barcelona-Catalunya

De eerste testdag in Barcelona zit erop en spotter Bozzy was aanwezig op Spaanse circuit en heeft alle Formule 1-bolides vastgelegd.

Daniel Ricciardo kende een veelbelovende start van de eerste testdag door de snelste tijd neer te zetten en de meeste rondjes te rijden op het Circuit de Catalunya bij Barcelona. In ongewoon koude omstandigheden reed Ricciardo ’s ochtends naar een tijd van 1:20.169 op medium compound banden. Deze ronde, een tiende van een seconde sneller dan de Mercedes van Valtteri Bottas, bleef tot aan het einde van de dag bovenaan de tijdenlijst staan mede doordat er aan het einde van de middag regen viel.

Er was meer goed nieuws voor Red Bull, want de RB14 reed 105 rondjes over het circuit. Bottas noteerde 58 ronden in de ochtendsessie voordat hij in de lunchpauze het stuur overhandigde aan Lewis Hamilton. De wereldkampioen reed slechts 25 ronden in de W09 tijdens zijn deel van de testdag, waarbij hij een snelste tijd van 1:22.327 noteerde. De derde plaats was voor Kimi Räikkönen die de SF71H naar een beste ronde van 1:20.506 reed op zachte banden. De Fin ging in totaal 80 keer het circuit rond op zijn eerste dag achter het stuur van de SF71H.

Renault’s Nico Hulkenberg eindigde als vierde voor Fernando Alonso in de McLaren-Renault. De Spanjaard reed in de ochtendsessie maar 6 rondjes vanwege een wiel dat los kwam in de laatste bocht voor het lange rechte stuk. Opvallend was dat de Honda-krachtbron in de Toro Rosso van Hartley het maar liefst 93 ronden vol hield. Gezien de resultaten van de afgelopen drie jaar had niemand dit verwacht.

Zoals gezegd zien we in deze video alle Formule 1-bolides van 2018 in actie. Over de pure snelheid valt nog weinig te zeggen, dus vragen we aan jullie welk design het mooiste is?

Video: 2018 Formule 1-auto’s in actie

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Teslonda

Deze 1e generatie Honda Accord heeft een Tesla-aandrijflijn

2018-Audi-RS4-B9-vs-2001-Audi-RS4-B5

2018 Audi RS4 B9 ontmoet 2001 Audi RS4 B5