in

2021 VW Golf GTI TCR gespot op de Nürburgring

Nadat onlangs de nieuwe Volkswagen Golf R werd gespot op de Nürburgring Nordschleife, is nu de nog hetere Golf GTI TCR gefilmd op de Nürburgring. Dit model heeft weliswaar niet zo veel spierkracht als de Golf R, maar zal desondanks toch sneller zijn op het circuit.

Volkswagen geeft de nieuwe GTI TCR, of Clubsport afhankelijk van hoe de Duisters hem gaan noemen, een andere voorbumper, een grotere achterspoiler, een opnieuw ontworpen diffuser en iets grotere ovale uitlaatpijpen.

Voorin ligt dezelfde 2.0-liter viercilinder turbomotor als in de GTI en R. De vermogensopgave zal netjes tussen de twee andere Golfs zitten, met naar verwachting 300 pk. Het vermogen gaat enkel naar de voorwielen en dit exemplaar was uitgerust met de plakkerige Michelin Pilot Sport Cup 2 semi slicks.

De 2021 Golf GTI TCR zal tevens beschikken over adaptieve dempers, een elektronisch gestuurd sperdifferentieel en een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Naar verwachting zal Volkswagen nog dit jaar de auto presenteren, waarna hij in 2021 bij de dealers moet staan.

Kan Volkswagen met de Golf GTI TCR het FWD-record op de Nordschleife van Renault afpakken? Hopelijk komen we er snel achter!

Video: 2021 VW Golf GTI TCR gespot op de Nürburgring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 458 met LB Silhouette Works-bodykit

Liberty Walk toont Ferrari 458 met LB Silhouette Works-bodykit

Manhart MH8 800

Manhart MH8 800 heeft maar liefst 823 pk