in

24H Spa-Francorchamps 2014 Highlights

Dankzij de livestream die wij op Autostrada.TV hadden staan konden we allemaal kunnen zien hoe Audi na de 24 uur van Daytona, de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Nürburgring ook de 24 uur van Spa-Francorchamps wist te winnen. Dat is een prestatie die maar weinig autofabrikanten op hun cv hebben staan!

De 66ste Total 24 Hours of Spa werd een Belgisch hoogtepunt, waarbij de wedstrijd beslist werd in de slotminuten. De Belgian Audi Club Team WRT met startnummer 1 vocht met de BMW Z4 GT3 van Team Marc VDS en kwam uiteindelijk met slechts zeven seconden voorsprong over de finish. Op de derde plaats eindigde de tweede bolide van Belgian Audi Club Team WRT, met een ronde achterstand.

De race werd gekenmerkt door zware crashes en lag zelfs een uur stil omdat Marcus Mahy per helikopter moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Luik. De Britse coureur crashte samen met Vadim Kogay en beide Ferrari’s werden compleet vernietigd, de situatie werd niet in beeld gebracht en dus bleef het lange tijd onduidelijk hoe ernstig het was. Twee dagen later werd pas bekend dat Mahy uit zijn kunstmatige coma was ontwaakt en reageerde op alle prikkels en instructies. Sindsdien is hij geopereerd aan zijn nek maar verder is er niets bekend over zijn verwondingen.

Mocht je nog iets gemist en alle hoogtepunten alsnog willen zien dan hebben we hier eindelijk de Spa-Francorchamps 2014 Highlights.

Video: 24 uur Spa-Francorchamps 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel Kadett C Coupé V8 GT/R is de dikste Kadett ooit

Opel Kadett C Coupé V8 GT/R is de dikste Kadett ooit

Zo ziet rijden in Oekraïne er tegenwoordig uit

Zo ziet rijden in Oekraïne er tegenwoordig uit