in

Terug in de tijd met deze Mercedes Benz 190 SL racer

Mercedes-Benz 190SL Displaced In Time

Deze keer besteed Petrolicious aandacht aan de Mercedes-Benz 190 SL van Michael Potiker. Ze nemen ons, met de gerestaureerde roadster, terug naar een lang vervlogen tijd.

De Mercedes-Benz 190 SL is voorzien van een 1897 cc viercilindermotor, die was voorzien van twee carburateurs. De viertraps versnellingsbak was volledig gesynchroniseerd en werd bediend door middel van een schakelpook op de vloer, in die tijd hadden veel auto’s nog versnellingshendel achter het stuur.

De Mercedes-Benz 190 SL werd tussen 1955 en 1963 geproduceerd als kleiner en eenvoudiger alternatief voor de dure, geavanceerde, Mercedes-Benz 300 SL. Technisch had de 190 SL geen overeenkomsten met grote broer 300 SL maar de vormgeving was direct gebaseerd op die van de 300 SL roadster. Mercedes bood upgrade pakketen aan, de originele Rennsport-kit, voor diegene die van zijn roadster een echte race wilde maken en dat is wat Michael Potiker heeft gedaan.

Video: Terug in de tijd met deze Mercedes Benz 190 SL racer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe Jacques Villeneuve in 1997 F1 wereldkampioen werd

Showen met een Lamborghini Aventador