in

Beelden van Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

Fernando Alonso heeft deze week op Barber Motorsports Park getest met een huidige generatie IndyCar van Andretti Autosport.

Na de Grand Prix van Monza vloog de Spanjaard naar de Verenigde Staten waar hij woensdag kennismaakte met een 2018 bolide. Alonso nam vorig jaar weliswaar al deel aan de Indy 500, maar voor dit jaar zijn er nieuwe raceauto’s ontwikkeld en daar had Fernando nog niet mee gereden. Ook had Alonso alleen nog maar op een oval gereden met een IndyCar, dus dit was de eerste keer dat hij op een normaal circuit met een IndyCar kon rijden.

Volgens de McLaren-coureur was het een nuttige testdag met wisselende weersomstandigheden waardoor hij kon rijden met regenbanden en slicks. Hoewel de 37-jarige coureur nog niet heeft besloten wat hij volgend jaar gaat doen, is de kans groot dat hij voor de Amerikaanse raceklasse kiest. Hij heeft dit jaar al de 24 uur van Le Mans gewonnen en zijn team gaat aan de leiding in het FIA World Endurance Championship. Bij een eventuele titel in het FIA WEC is een carrière als fulltime IndyCar-coureur een logisch vervolg in de jacht op de ‘Triple Crown’.

Video: Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

SUV-maait-verkeerslichten-omver-na-aquaplaning

SUV maait verkeerslichten omver na aquaplaning

Audi RS3 Sportback topsnelheid

Audi RS3 Sportback naar topsnelheid op de Autobahn