in

Beelden van Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

Fernando Alonso heeft deze week op Barber Motorsports Park getest met een huidige generatie IndyCar van Andretti Autosport.

Na de Grand Prix van Monza vloog de Spanjaard naar de Verenigde Staten waar hij woensdag kennismaakte met een 2018 bolide. Alonso nam vorig jaar weliswaar al deel aan de Indy 500, maar voor dit jaar zijn er nieuwe raceauto’s ontwikkeld en daar had Fernando nog niet mee gereden. Ook had Alonso alleen nog maar op een oval gereden met een IndyCar, dus dit was de eerste keer dat hij op een normaal circuit met een IndyCar kon rijden.

Volgens de McLaren-coureur was het een nuttige testdag met wisselende weersomstandigheden waardoor hij kon rijden met regenbanden en slicks. Hoewel de 37-jarige coureur nog niet heeft besloten wat hij volgend jaar gaat doen, is de kans groot dat hij voor de Amerikaanse raceklasse kiest. Hij heeft dit jaar al de 24 uur van Le Mans gewonnen en zijn team gaat aan de leiding in het FIA World Endurance Championship. Bij een eventuele titel in het FIA WEC is een carrière als fulltime IndyCar-coureur een logisch vervolg in de jacht op de ‘Triple Crown’.

Video: Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

Beelden van Alonso’s IndyCar-test op Barber Motorsports Park

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *