in

Blancpain Endurance Series – 1000k Nürburgring 2014

De Blancpain Endurace Series kende in 2014 vijf races, na de seizoensopener in Monza ging het populaire kampioenschap naar Silverstone, Paul Ricard en Spa-Francorchamps om af te sluiten met de 1000K van Nürburgring.

Mist en hevige regen zorgde ervoor dat de race begon achter de safety car, na 20 minuten werd het veld vrijgegeven en kon er geracet gaan worden. Veertig GT3-bolides trotseerden bijna vijf uur lang de regen, alleen het laatste uur van de race werd verreden onder droge omstandigheden. Veel coureurs hadden moeite om in de regen hun auto op de baan te houden maar desondanks waren er toch maar zes uitvallers.

Na 158 ronden kwam Laurens Vanthoor als eerste over de finish in zijn Audi R8 LMS Ultra van het Belgian Audi Club Team WRT. De Belg had bijna één minuut voorsprong op de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG van Stef Dusseldorp en pakte met deze overwinning ook de titel in de PRO Cup van het Blancpain Endurance Series.

Audi heeft dit jaar bijna alles gewonnen met de R8 LMS Ultra, 24 uur van Daytona, 24 uur van Nürburgring, 24 uur van Spa-Francorchamps en nu dus ook de Blancpain Endurance Series. Het wordt tijd dat de andere fabrikanten een stapje extra gaan doen!

Video: 1000k Nürburgring 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Best Drivers Car 2014 - Porsche 911 Turbo S Hot Lap

Best Driver’s Car 2014 – Porsche 911 Turbo S Hot Lap

Up close met de Gemballa Mirage GT

Up close met de Gemballa Mirage GT