in

BMW Blikt terug op de E36 3-Serie

BMW maakt met enige regelmaat interessante geschiedenisvideo’s over haar modellen, eerder kon je al video’s van de 6-serie, 7-serie en 8-serie bekijken. In deze video blikt Stefan Schuett terug op de BMW E36 3-serie.

Voordat de E36 zijn introductie maakte volgde BMW het ‘Three Box’ design, het hoekige ontwerp wat we nu allemaal mooi vinden maar wat niet echt aerodynamisch was. De E36 was de eerste BMW met vloeiende lijnen en had daardoor 20% minder luchtweerstand.

Het ontwerp, zowel binnen als buiten, was zo geavanceerd voor zijn tijd dat de auto van 1990 tot 2000 verkocht werd. Daarnaast werd de E36 gekenmerkt door een high-tech trip computer die wordt beschouwd als de voorloper van het hedendaagse iDrive. Veel andere nieuwe ontwikkelingen zijn geïntroduceerd op de E36, zoals de mooi gevormde deurpanelen. Nu iets heel simpels, toen enorm vernieuwend.

De E36 3-serie is nog steeds een auto die je vaak tegenkomt, helemaal tijdens track days. De 325i en 328i zijn het meest geliefd, dikke zes-in-lijn motoren met rond de 200 pk en natuurlijk achterwielaandrijving. Een perfect en betaalbaar recept voor dagenlang plezier.

Video: BMW Blikt terug op de E36 3-Serie

BMW Blikt terug op de E36 3-Serie

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =