in

Coureur in Mazda MX-5 passeert 17 auto’s in eerste ronde

Zogenaamde ‘merkencups’ zijn altijd vermakelijk om naar te kijken omdat coureurs strijden met gelijk wapens. Omdat iedereen in dezelfde soort raceauto rijdt, is de persoon achter het stuur de onderscheidende factor. Dat is duidelijk te zien in deze video van een coureur in een Mazda MX-5, die onlangs 17 auto’s passeerde in de openingsronde.

Deze race vond plaats in juni op de Sonoma Raceway in Californië. De Mazda waarbij we aan boord zijn, is de #186 van Roy Fulmer. Volgens de Road & Track start Fulmer normaal gesproken in de voorhoede, maar moest hij voor de tweede race van de dag achteraan starten. Wat volgde was een chaotische start met wat duw en trekwerk en indrukwekkende manoeuvres van Fulmer.

Sonoma is niet het breedste circuit dat er is en een gebrek aan lange rechte stukken maakt inhalen niet gemakkelijk. Toch sneed Fulmer door het veld als een warm mes door de boter. Hij passeerde 17 auto’s in de eerste ronde en nog eens 17 auto’s gedurende de rest van de race. Ondanks 34 plaatsen winst eindigde Roy op de 21e plaats, omdat er ruim 50 Mazda’s deelnamen aan de race!

Op zoek naar meer van dit soort indrukwekkende openingsrondes? Hier een BMW die 10 auto’s pakt in de eerste ronde, een Porsche die 13 auto’s pakt, Sabine Schmitz die het halve veld oprolt op de Nordschleife en een Lotus Elise op Bathurst die van last to first gaat.

Video: MX-5 passeert 17 auto’s in eerste ronde

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Brabus C63 S

Brabus 800 C63 S is een briesend beest

Tesla Model 3 Crashtest

Tesla Model 3 scoort hoog in Euro NCAP Crashtest